mobil ödeme bozdurma

Mobil Ödeme Bozdurma

Mobil ödeme bozdurmaBir tür elektronik para olan Paykasa, internet kullanıcılarının yaptığı online alış verişlerde kolay ödeme imkanları sunmasıyla dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından tercih ediliyor. İnternet üzerinden bir ürün veya hizmet satın aldıktan sonra iş ödeme işlemlerine gelince, hemen hemen bütün internet kullanıcılarının çekinceleri artıyor. Hem banka hesap bilgilerinin hem de kişisel bilgilerin internet ortamında güvenli alış verişte kullanılıp kullanılmadığı ile alakalı olan bu çekinceler, kimi zaman birçok müşteriyi internet üzerinden bir ürün ya da hizmet almaktan vazgeçirebiliyor. İşte bu sorunlar için üretilen Paykasa ile ilgili olarak Paykasa nedir, nasıl kullanılır, avantajları nelerdir gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.
Elektronik Para Nedir?
Paykasa’dan ve avantajlarından bahsetmeden önce elektronik para kavramının iyi bilinmesi gerekir. Elektronik para, günümüzde kullanımı giderek artan ve dijital verilerden oluşturulmuş bir para türüdür. Nasıl bir dönem altın ve gümüş sikkelerin kullanımından kağıt banknotlara geçiş yaşanmışsa, zaman içinde para piyasalarının da elektronik hizmetlere dönüşeceği öngörülmektedir. Öte yandan elektronik para şuanda, geleneksel kağıt para veya madeni para gibi değer gördüğü, tüm birimler tarafından kabul edildiği için ticarette, birikimde ve borç işlemlerinde kullanılmaya devam etmektedir.
Paykasa kod sistemi ile elektronik para hizmetinin ve online ödeme işlemlerinin kolay bir şekilde yapılmasını sağlayan ve İngiltere merkezli Ceresline Voucher Limited tarafından kullanıma çıkarılmış bir döviz cinsidir. Daha açıklayıcı olmak adına Paykasa nedir sorusuna kısa açıklamalarla cevap verelim.
Paykasa Nedir?
Bu soruya şu şekilde cevap vermek konunun tam anlamıyla açıklanmasında faydalı olacaktır:
·         Paykasa, daha çok internet üzerinde alış verişlerde kullanılan ön ödemeli sanal karttır.
·         Paykasa sanal kartlarında bakiyeler belirlenmiş bir şekilde satışa çıkarılmaktadır. Dolayısıyla internet ödemelerinde kullanabileceğiniz sanal kartların bakiyeleri; 10, 20, 50, 100, 250, 500 şeklinde tek kullanımlık kart seçeneğine sahiptir.
·         Paykasa fiyatları da bu bakiyelere göre değişiklik gösterebilmektedir. Dolayısıyla euro kuru üzerinden değer biçilen Paykasa sanal kart bakiyelerinde 10 euroluk bir kartın fiyatı, 50 euroluk bir sanal kartın fiyatına göre daha düşük olacaktır.
Görüldüğü gibi Paykasa nedir sorusuna yanıt olarak bu cevapların verilmesi mümkündür. Paykasa ülkemizde resmi bayiler aracılığıyla müşterilere sunulmaktadır.

Yorumlar